luni, 23 ianuarie 2017

CITATE FAVORITE(1)




   Zina m-a invitat la o rubrica săptămânală,foarte frumoasa. Si pentru ca-mi place sa citesc și -mi plac  iubesc cărțile n-am putut refuza oferta generoasa a Zinei.
   Asa ca iată-ma pornind la drum cu o carte foarte draga mie ,mai ales ca autoarea e un om drag mie. Langa carte am pus un caiet sa-mi notez ideile,frământările,întrebările.



Gianina Păun - CAMINO DE SANTIAGO.Drumul spre tine:
"Viata noastră e făcută din fiecare zi de astăzi. Ieri nu-l mai putem schimba,maine nu e al nostru,nu știm dacă vom mai fi nici noi. Astăzi putem face ceva care sa conteze,pentru noi sau pentru cei de lângă noi,ceva care sa dureze sau sa schimbe lumea noastră asa cum ne dorim - cu un pas,cu un gest,cu o vorba,cu un gând,cu o intenție."

"...Ajung in La Faba,spre uimirea mea e un sat mic,in pădure,are 3 alberg-uri,2 baruri și un magazin,case n-am văzut decât dărâmate si o biserica.La ieșire,o poteca îngusta,plina de bălegar,trebuie sa aibă o armata de vaci oamenii ăștia(care oameni?!),soarele arde,e deja 12.Va amintiți cum erau pedepsiți in vechime răufăcătorii si nu numai,puși in jug deasupra unui foc pe care se presară bălegar uscat...cumplit"

"Am învățat pe drumul acesta ca a e atâta bogăție,atâta frumusețe și atâta iubire in jurul nostru,cat nu vom putea primi noi vreodată....oamenii tânjesc după iubire.Se îmbolnăvesc in lipsa ei.Dar le ia uneori o viata sa înțeleagă ca doar dăruind vor primi. Cerșim iubire acolo unde nu e nimic.Ne mulțumim cu resturi și cautam in pustiu. Când e atât de simplu sa dăruiești,sa te dăruiești,necondiționat. Întreg. Pe deplin."

6 comentarii:

  1. Minunate si reale citate! Poate daca oamenii s-ar preocupa mai mult de momentul prezent ar fi mult mai bine.
    Frumoasa alegerea ta, draga Gianina!
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,uitam esența acestei vieți. Sau poate ca nu avem răgazul și/sau locul unde sa meditam asupra ei.
      Mulțumesc!
      Toate cele bune,Suzana!

      Ștergere
  2. Poate dacă oamenii s-ar preocupa cu dragoste de cei din jurul lor sau de cei năpăstuiți ar fi și ei mai fericiți...
    Bune alegeri, felicitări Gianina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase citatele alese! Nu stiam de carte!!! Tks!!! :)

    RăspundețiȘtergere

Din atelierul Moșului...

                      Pentru că soțul meu avea nevoie de ajutor și eu aveam un pic poftă de pictat,am reușit să decorez câțiva Moși.În spate...