miercuri, 2 aprilie 2014

Prima carte din amintirile mele...

    Ma credeti ca nu mai stiu care e prima,dar am fost inspirata cand am luat o parte din primele carti,din casa parinteasca.De aceea o sa va arat mai multe carticele din copilaria mea.
    Prima de care vreau sa va povestesc este despre Mihaela,un personaj de desene animate foarte indragit(de fapt nici nu prea erau pe vremea aia,sau nu aveam acces).Mi-a placut mult,si acum am gasit-o fara coperti dar nu mai stiu de ce,asa ca fiti blanzi cu criticile.


     A doua carte de care am fost foarte incantata a fost una de format mare,cu proverbe,cu imagini.



        Iar a treia este Drumurile lui Tarlici

        De ce va povestesc toate acestea?pentru ca in aceasta luna,aceasta a fost tema din proiectul Semn spre carte,a carui banner il gasiti in partea din dreapta a blogului.Despre prima mea participare,si sper nu ultima,la aceasta campanie,va povestesc in alta postare.

10 comentarii:

  1. Nici eu nu-mi mai amintesc prima carte citită. Important este că ea ne-a deschis apetitul pentru lectură.
    Mulțumesc pentru sprijin și pentru fotografiile cu niște cărți de care nu-mi mai aduceam aminte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi amintesc de o carticica faina,mica,de poezii dar n-am gasit-o pe aici,o fi la mama.Stiu doar ca e galbena si are un ghiocel personificat pe coperta.Da,uite ca nu stiu de ce am fost atrasa de carti,sora mea nu e asa atrasa.
      Si eu iti multumesc!

      Ștergere
  2. Mihaela este personajul principal al multor filme de animatie produse la Studioul cinematografic "Animafilm" Bucuresti. Tatal meu a lucrat la studoiu si pot spune ca productia de filme de animatie si cu papusi animate a fost incredibil de mare. La televizor era chiar o emisiune seara la 19.20, in fiecare zi, pentru copii la care se difuzau atat filme romanesti cat si straine. Vara era un festival la Mamaia dedicat filmelor de animatie. Creatiile unor regizori precum Bob Calinescu, Victor Antonescu, Izabela Petrasincu, au fost premiate in lumea intreaga. Eu am crescut in lumea papusilor si a filmelor de animatie.Cred ca voi vorbi despre acest lucru intr-una din postarile mele viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si ca ne-ai impartasit din experienta ta,abia astept sa ne povestesti mai multe!

      Ștergere
  3. desi par naive cartile acestea fata de ce avem acum in oferta cartilor pentru copii, sunt asa de dragalase si pline de nostalgie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa,sunt adevarate comori pentru sufletul nostru...multumesc pentru vizita!

      Ștergere
  4. Mihaela chiar era un desen frumos. Sub forma de carte nu am gasit-o, poate si pentru ca parintii mei nu au gasit-o. Mie mi se par niste modele bune pentru cum s-a schimbat perceptia "cartilor pentru copii". Cele din copilaria noastra mai lasau loc si imaginatiei sa-si spuna cuvantul, Cel putin asa mi se pare mie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O,da,eu adoram desenele cu Mihaela!Sa stii ca nici nu-mi mai amintesc de unde am cartea cu Mihaela,daca mi-au luat-o ai mei sau am primit-o de la altcineva.E putin diferita de ce gasim acum,poate o voi poza pe toata intr-o zi si voi face o postare.Multumesc pentru vizita!

      Ștergere
  5. Vai ce carti frumoase!!! :)
    Imi sunt tare dragi cartile din colpilarie... sau chiar de la parinti. Si cele de acum sunt frumoase, dar parca acelea aveau un farmec aparte!!

    RăspundețiȘtergere

Din atelierul Moșului...

                      Pentru că soțul meu avea nevoie de ajutor și eu aveam un pic poftă de pictat,am reușit să decorez câțiva Moși.În spate...