luni, 13 martie 2017

CITATE FAVORITE(6) - SALMAN RUSHDIE

           

                            HARUN și marea de povesti
        Este o carte atât pentru copii(mai mărișori,zic eu,ca e cam greoaie,cu fraze luni și multe metafore) cât și pentru adulți. Eu am început-o mai demult,de când mai citeam seara copiilor și uitasem de ea.

          "Si în mijlocul orașului,dincolo de o zona veche de clădiri distruse care arătau ca niște inimi frânte,trăia un băiețandru fericit pe nume Harun,unicul copil al povestitorului Rasid Khalifa,a cărui veselie era vestita în întreaga metropola nefericita și al cărui șuvoi nesfârșit de povesti plăsmuite,adevărate și întortocheate ii atrăsese nu o porecla ci doua.Pentru admiratori,era Rasid,Noianul de Cuvinte,la fel de plin de povestiri hazlii ca marea de pești posaci;dar pentru rivalii săi invidioși,era Șahul de Bla."           "Ambarcațiunea-reședință se numea O mie și una de nopți plus una,pentru ca,după cum se lauda domnul Durru)'nici una din cele o mie și una de nopți nu se pot asemăna cu o noapte petrecuta aici'.Toate ferestrele aveau forme de păsări fabuloase,peșteri sau balauri:pasarea Roc a lui Sindbad Marinarul,Balena Care Înghite Oameni,un Zmeu Care Sufla Flăcări și asa mai departe.O lumina puternica se revărsa prin ferestre,asa ca toate aceste creaturi fantastice puteau fi văzute de la distanta,arătând de parca ar fi fost cuprinse de flăcări în întunericul nopții."

             Rubrica permanenta găzduită de Zina

6 comentarii:

 1. Ehei, mi-ai amintit de 1001 de nopți... Ce carte! Ambarcațiunea aceea mi-a trezit dorința să citesc și cartea recomandată de tine, ținând seama și de celebritatea autorului.

  Zi frumoasă, Gianina!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-i asa?Călătorie plăcută!Sa ne spui cum a fost.
   Mulțumesc,asemenea!

   Ștergere
 2. Nu am citit-o, dar imi place cum decurge povestea.
  Multumesc de prezentare, draga Gianina!
  O saptamana frumoasa sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag...lectura plăcută!
   O săptămână frumoasa și ție!

   Ștergere
 3. hei, m-ai adus pe tărâmul minunat al basmelor ! nu cunosc cartea dar din ce ai scris tu, îmi imaginez că aş citi-o cu drag - mi-a plăcut şi lumina aprinsă pentru a crea atmosfera de basm...
  felicitări, din inima mea de veşnic copil, pentru postare !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag...ma bucur ca am reușit sa transmit ceva.S-o citești!
   Da,borcanul e ultima creație a mea,handmade.
   Mulțumesc!

   Ștergere

Christmas time...cooking...

                  Cornuri cu vanilie