Franta...a avut un loc in inima mea cand eram copila mai exact cand am inceput sa invat limba franceza.Mi-am cumparat carti,visam sa ajung in Franta,ascult muzica franceza si citeam despre cultura ei.Acum mi-a mai trecut din entuziasm ca vad altfel lucrurile cu ochii unui adult dar am ramas cu o preferinta catre Franta.
Ce nu stiam eu ca multe din deserturile mele preferate sunt originare din Franta iar azi va etalez rapid o reteta usoara si delicioasa pentru ca particip cu reteta "Spuma de ciocolata" la campania Calatorie culinara cu Laura Adamache.
Reteta pe care v-o prezint azi se afla in cartea de bucate a principesei Margareta si am facut-o si pe fuga pentru ca reteta exista in manualul de limba romana de cls. aVa si trebuia realizata acasa.Asadar,am facut si am trimis si spre degustare doamnei.
Ingrediente(pentru 4 persoane):
- 250g de smantana dulce lichida
- 150g de ciocolata amaruie
- 2oua
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri si puneti-le deoparte.Amestecati la bain-marin smantana dulce cu ciocolata.Cand ingredientele se topesc si devin omogene,adaugati galbenusurile.Noua compozitie se fierbe timp de 1 minut(astfel incat sa nu fie cruda).
Folositi mixerul sau telul pentru a bate albusurile impreuna cu zaharul,ca pentru bezea.Adaugati-le peste compozitia de ciocolata doar cand s-a racit usor si amestecati cu lingura de lemn de sus in jos.Lasati la frigider cateva ore.
Pentru ca m-am grabit dupa ce am tinut-o un pic la frigider,am bagat-o la congelator.
Daaaaa...data viitoare vreau sa pun si alune.
RăspundețiȘtergere